Kalender

Oktober 2017
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Week 2: Vis Cleopatra

week 3: Mobiliteit

week 7: heksen

 

Informatieboekje voor de ouders

 

 

 

WEEK VAN 4 SEPTEMBER TOT EN MET 7 september ’17

 

Beste ouders,

 

Ook al zijn we nog niet voltallig, toch was het al een heel fijn eerste schoolweekje. We zoomden een beetje in op Elmer en olifanten in het algemeen omdat wij de Elmerklas zijn.

We legden en knipten en plakten oifanten van klein naar groot, we tekenden en schilderden fantasie-olifanten en we namen kennis met een paar spelletjes waar we goed moeten nadenken. Deze spelletjes zullen in de klas blijven.

 

Bij de rubriek “Foto’s “ op deze website kan je foto’s terugvinden hiervan. Dit deden we vrijdagvoormiddag na de speeltijd, het was leuk want er was een rustig muziekje op de achtergrond en iedereen was rustig aan het spelen terwijl de regendruppeltjes dansten op de ruiten.

Volgende week zal er nog gezongen en voorgelezen worden over olifanten, maar dan komt er ook een VIS in de klas! Ze luistert naar de naam Cleopatra of Cleo in het kort, dus dan zullen ook een beetje spelen en werken rond het thema vissen ! Ook Cleo zal bij ons blijven doorheen het schooljaar en elke week zal een andere kleuter het taakje krijgen haar dagelijks wat eten te geven.

 

We maakten een boekentaskaartje, we maakten een deurposter van Elmer en de juf plakte hier de foto’s op van de kindjes uit onze klas.

Turnen bij juf Evy vinden wij SUPER leuk. Dan zijn onze haren soms zelfs nat van het zweet!

Wij verwelkomen in onze klas Abdellah, Kurtys, Davina, Gianluca en Gabriëlle. Hopelijk voelen jullie je snel heel goed in de nieuwe klas en klinkt dat Nederlands snel vertrouwd aan jullie oren !

 

De kinderen zullen wel heel moe zijn na hun eerste schoolweekje, dat ze maar goed uitrusten, want volgende week is een nieuwe week vol leuke activiteiten !!

 

Ik stuur jullie nog even de link door van de liedjes die we al leerden en die terug te vinden zijn op youtube. Veel luister-en kijkplezier, samen met jullie kleuter natuurlijk.

 

https://www.youtube.com/watch?v=38CR16vOjuE

https://www.youtube.com/watch?v=L5ftmPserhc https://www.youtube.com/watch?v=cWHc_GoC0-g

https://www.youtube.com/watch?v=BZ5DIPPSdTA

 

Een fijn weekend gewenst en tot maandag,

Juf Nel.